Centru de echitatii din Izvoarele cu cai islandezi!
Daca stress-ul cotidian au devenit apasatoare, daca aerul poluat de prea multa civilizatie contemporana a devenit sufocant, daca va este dor de linistea si frumusetile naturii salbatice, de racoarea muntilor, de semetia crestelor si de mirosul de cetina, de apa rece a izvoarelor aducatoare de buna dispozitie si de sanatate, nu ezitati sa dati curs invitatiei noastre de a va petrece cateva ore in Centru de echitatii cu cai islandezi.
Calaria face parte din putinele sporturi pe care le poti practica exclusiv din placere si nu din nevoia de a face neparat miscare, de a fi in forma. In acest sport imbini exercitiul fizic cu dragostea de animale, incerci senzatii noi si nebanuite, comunicand cu "partenerul " tau de joaca.
Aceasta evadare in natura impreuna cu energia pozitiva a acestor minunate animale te vor deconecta si-ti vor reda echilibrul psihic.
Calaria reprezinta o experienta unica din multe puncte de vedere: fizic, afectiv si relational, psihologic, social, etc. Contactul cu un animal mare are un profund efect asupra persoanei. In afara experientei de a stabili o legatura emotionala, caii furnizeaza mii de experiente senzoriale noi.
Centru de echitatii cu cai islandezi - va ofera posibilitatea de practicare a calariei, fiind destinat atat celor initiati cat si incepatorilor, copii si adulti; dresaj, ture lungi de calarie, escapade calare de o zi intr-o zona montana de o rara frumusete.
Centru de echitatii cu cai islandezi:
Pentru necunoscatori sunt cai ca oricare altii. In realitate insa, caii de rasa islandeza sunt total deosebiti.
Istoria calului islandez a inceput in secolul al IX-lea, cand insula Islanda a fost populata de colonisti norvegieni, nimeni altii decat vikingii care au stapanit marile in acele secole. Caii adusi de ei pe celebrele corabii numite drakkare sunt stramosii acestei specii robuste. Pe parcursul anilor, au sosit si ponei din Scotia si Irlanda. Viata fara cal in Islanda era de neconceput in acele vremuri. Vremea nefavorabila, deseori extrem de urata, si drumurile dificile au facut esentiala folosirea unei specii de cai puternici si de incredere. Rasa cailor islandezi s-a dezvoltat intr-o izolare deplina.
Pe continent, au devenit populari numai dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Oamenii au descoperit avantajele acestei specii de cai: temperamentul echilibrat, imunitatea iesita din comun, puterea si personalitatea. Caii din rasa islandeza au o marime mijlocie, sunt calmi si linistiti si au un mers comod, ceea ce ii face ideali pentru orele de calarie, pentru plimbari si drumetii calare, iar in ultima vreme si pentru cursele de cai.
O alta caracteristica a rasei este asa numitul pas tolt, pas care il au exclusiv caii islandezi si care consta in faptul ca, la un moment dat, calul are trei picioare simultan pe pamant. In plus, de la un tempo foarte lent, calul islandez este capabil sa-si mareasca in foarte scurt timp viteza pana la galop. Datorita acestui mers, miscarea cailor islandezi este leganata si comoda pentru om, iar calaretul se poate tine usor in sa.
„Sa inveti sa calaresti un cal islandez dureaza doar atat cat ai invata sa mergi pe bicicleta. De la a treia ora de calarie, daca esti incepator, poti porni in excursii cu un insotitor", spun cei care au incercat deja oferta taberei de calarie de la Izvoarele, unde se afla o herghelie formata din 14 cai islandezi. Acestia au fost adusi in Transilvania de catre omul de afaceri Andras Albert, cel care s-a indragostit iremediabil de aceasta rasa de cai. In Romania Manejul de Cai Islandezi din Izvoare (Ivo) a fost primul care a inceput sa se ocupe de acesta rasa speciala de cai. Manejul dispune de 20 cai importati din Islanda si Austria.
Cursuri de calarie:
Introducere in lumea cailor islandezi (varsta minima 8 ani):
- 3 lectii de calarie, fiecare de cel putin 60 minute. Dupa aceste trei lectii de initiere, participantul isi va insusi bazele calaritului pe cai islandezi si poate participa la ture de calarie de o zi.
Desfasurarea cursurilor:
- Prima lectie: mersul - trapul la lonja, a doua lectie: pasul "tolt" - specific cailor islandezi, a treia lectie: calarie in teren.
Curs individual de calarie (varsta minima 8 ani):
- O singura ora, in functie de cerintele personale si de nivelul de pregatire.
Distractie cu cai islandezi:
- 60 de minute de initiere a deprinderilor de calarit, Curatarea si inseuarea cailor, plimbari pe cai
Calarie de teren
- Tura de calarie in natura:
durata este de 4 oresi include: pregatirea cailor, calarie de teren in imprejurimile Izvoarelor si un ceai fierbinte
- Tura de calarie de o zi:
include pregatirea cailor, calaritul in zona Muntilor
Harghita Madaras, o bautura si o masa in timpul excursiei.
Calarie in weekend cu familia:
Descoperiti, alaturi de intreaga familie, bucuriile calariei pe cai islandezi! Caii islandezi sunt renumiti pentru firea lor calma, pasii relaxati si statura medie, de aceea bazele calariei pe acestia se pot insusi chiar si intr-un singur weekend.
- Pachetul contine: 2 lectii de calarie (aprox. 2 ore), 1 noapte de cazare in Vila Honor si servicii complete de masa pentru 3 persoane.
Casca, batul si manusile de calarie vor fi puse la dispozitie de catre manej.
Abonamente:
- Abonament BRONZ:
un abonament valabil pentru 6 ocazii, 5 ture de calarie in natura si o tura de o zi.
- Abonament ARGINT:
un abonament valabil pentru 12 ture de calarie in natura sau 6 excursii de o zi.
- Abonament AUR:
un abonament valabil pentru 52 ture de calarie in natura sau 26 excursii de o zi
- Pentru informatii suplimentare, oferta de preturi, respectiv rezervari, va rugam sa ne contactati!
Mobil: 004-0756 094251
E-mail: activity@elkfarm.ro
Sait: www.izlandilovak.ro